• Jul 01, 21
  • Albrafting

Dita e katërt e Kampionatit Botëror të rafting .

Downriver hap ditët e garës në Francë

Dita e parë e garës në Francë: 3 km kilometra Downriver hap pjesën garuese të javës, me fillimin në grykën Durance me 20 metra kub në sekondë. Rrjedhja e ujit dyfishohet me degën Gyronde në L’Argentière-la-Bessée, duke arritur 43 kubikë në sekondë në Stade d’eau vive Michel Baudry.

Shqipëria me skuadrën e saj "Albanian Eagle" me kapiten Ali Spathara dhe atletët Behar Zeqo,Franci Koroni dhe Geri Spathara  ka mbaruar garën për 55,1 sekonda duke lënë pas Sllovakinë me 56,99 sek,Kolumbine me 60,77 Sek,Belgjikën  60,98 Sek,Bullgarinë me 64,11Sek, Italinë70,54 Sek Hollandën me 89,06 Sek,Francën me 97,4 Sek,Turqinëme 116,33 Sek,Kilin me 159,78 Sek Montenegron me 176,77 Sek dhe Serbine me 186,48 Sek